Årets veteranbåtsfestival går av stapeln den 25:e till 27:e maj!

 

 

 

 

Nu är anmälan stängd men vill du efteranmäla kan du ringa till Pierre Dunbar, tel nedan. 

Nu närmar vi oss årets Veteranbåtsfestival, för fjortonde året i Wasahamnen.
Vi inledde 2004 i samarbete med Sjöhistoriska museet, Skärgårdsmässan, Wasahamnen och Djurgårdsförvaltningen var med och stöttade projektet.
Första åren blev så bra att ryktet spred sig, från et trettiotal båtar och ett hundratal gäster till middagen så ser vi i år fram emot att välkomna 90-tal båtar och drygt 200 gäster till middagen.
Wasahamnen har reserverats i den inre hamnbassängen, men vi får placera ett femtontal båtar i den yttre hamnbassängen då Peter Norlin Memorial i år gästas av 40-års jubilerande Omega 42. Ett par båtar är på väg från Danmark, till festivalen välkomnar vi också våra vänner från Hollands Zweedseklassiekerclub. Deras besök för ett par år sedan har inspirerat till årets besök.
Vi har hamnen reserverad från fredag 25e till söndag 27e maj. Jag bifogar en hamnskiss med de platser jag hoppas Ni ser fram emot. Om Ni vill byta med grannen är det inga problem. I år sätter vi inte ut skyltar på bryggorna då det blir förvirrande om båtarna byter plats. Men vi löser det som vi alltid gör i hamnarna. Vi vet att det kommer ganska många som inte anmält sig, så har det alltid gjort. Kan bero på väder, eller att båten just sjösatts och flyter. Glöm inte att bidra med 200 kr/båt till föreningen när Ni anmäler Er.
Ni som ännu inte är medlemmar i Veteranbåtsföreningen har möjlighet att lösa det i samband med lotteriet (betala på plats) eller under dagarna med någon av våra funktionärer. Förhoppningsvis känns vi igen då vi har loggan på T-shirt eller mössan.

Programmet är som tidigare, defilering för de som kan lördag vid 14-tiden. Åter i hamnen kommer stipendiegruppen att synas på bryggorna. Vad de kommer fram till vet ingen innan middagen, då sanningen avslöjas sanningen. Allt för sjöns stora pris på 8 000 kr delas ut, till vilken motivering är en väl fördold hemlighet. Lite som Nobelpriset, men för kulturbärarna på sjön.
Under middagen säljs det lotter, med fantastiska priser!
Middagen har vi i Frans August konsthall som finns mellan Vasa och Junibacken. Betydligt större tält i år, då vi blir betydligt fler för varje år så vi fick flytta!
Skärgårdsmässan håller i middagen som vi samlas till, vid 18-tiden, maila och boka plats på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., om Ni vill prata med Bisse har hon 070-750 10 10 , oc hon brukar vara hårt upptagen.
För att förenkla betalar du i förskott i deras informationstält som heter ”Upplev Stockholms Skärgård” ovanför Hamnkontoret, då får du ”middagsbiljett” och undviker du kö.
Pris lika tidigare 300 kr för middagen och köp samtidigt kuponghäfte med tio kuponger för dryck (sprit, vin och öl) för 250 kr!
Varmt välkomna
Veteranbåtsföreningen
Pierre Dunbar som har mobil 070-765 51 12 om det behövs!

Vill du veta var båtarna ligger så finns här en hamnskiss, med reservation för förändringar.