Var med på Veteranbåtsfestivalen 24-26 maj!

 

 

 


Nu närmar vi oss årets Veteranbåtsfestival, för sextonde året i Wasahamnen. Vi inledde 2004 i samarbete med Sjöhistoriska museet och Skärgårdsmässan, Wasahamnen och Djurgårdsförvaltningen var med och stöttade projektet.

Första åren blev så bra att ryktet spred sig, från ett trettiotal båtar och ett hundratal gäster till middagen så ser vi i år fram emot att välkomna uppåt nittio båtar och drygt 200 gäster till middagen.

Vi har den inre hamnbassängen i Wasahamnen reserverad för veteranbåtarna från fredag 24e till söndag 26e, men vi kan placera ett antal båtar i den yttre hamnbassängen för deltagare i Peter Norlin Memorial. Någon vecka innan mailar vi en hamnskiss där deltagarnas platser är markerade. Om du vill byta med grannen är det inga problem. I år sätter vi inte ut skyltar på bryggorna då det blir förvirrande om båtarna byter plats. Men vi löser placeringen, det gör vi alltid. Hamnavgiften, som är subventionerad, kostar bara 200 kr/båt för alla dagarna. Betalas till föreningen när ni anländer till Wasahamnen, vi finns vid hamnkontoret. Ni som ännu inte är medlemmar i Veteranbåtsföreningen har möjlighet att bli det på plats.

Programmet är som tidigare, med defilering för de som kan lördag vid 14-tiden. Åter i hamnen kommer stipendiegruppen att synas på bryggorna. Vad de kommer fram till vet ingen förrän till lördagens middag, då vi avslöjar resultatet. Allt för sjöns stora utmärkelse på 8 000 kr delas ut, med vilken motivering är en väl fördold hemlighet. Lite som Nobelpriset, men för kulturbärarna på sjön.

Årets middag – då det säljs lotter med fantastiska priser! – har vi den här gången på museet VIKINGALIV (f d Båthall 1). Hela museet är bokat och kocken är inspirerad! I år vankas erkänt god mat i ”nygammal” miljö där vi första åren hade middagen. Vi tar 350 kr per kuvert för en 3-rätters middag, då har föreningen bidragit med 250 kr och i priset ingår entréavgiften för Vikingaliv under helgen.

Veteranbåtsföreningen kommer att finnas på plats vid Hamnkontoret. Här betalar du hamnavgiften på 200 kr, och här bokas också platserna till middagen. OBS: Gör detta i god tid för att vara säker på biljetter, antalet bordsplatser är begränsat! Du bokar genom att betala och får då entrébiljetter både till middagen, inkl. besök på Vikingaliv under helgen. Köp samtidigt kuponghäfte för dryck.

Ordna det här i förväg så undviker vi köbildning till middagen, portarna öppnas 18:30 lördagen 25e maj.


Varmt välkomna
Veteranbåtsföreningen

Anmäl dej här